Gratis webinar over scenarioplanning. Tijdelijk beschikbaar!

Over scenarioplanning in tijden van onzekerheid

Volg dit gratis webinar van School of Foresight over planning en besluitvorming in tijden van onzekerheid. Slechts tijdelijk beschikbaar!


Houd onze site in de gaten voor meer aanbiedingen: www.schoolofforesight.nl


Your Instructor


Silke den Hartog - de Wilde (NL)
Silke den Hartog - de Wilde (NL)

Deze cursus wordt gegeven door Silke den Hartog – de Wilde (drs.). Silke houdt ervan de juiste methode bij het juiste vraagstuk en de juiste doelgroep te vinden. Verder hoopt zij dat steeds meer mensen de toekomst in meervoud gaan zien.

Silke studeerde Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Utrecht en werkte ruim tien jaar als toekomstverkenner voor verschillende organisaties. Ze heeft onder andere gewerkt voor organisaties zoals de Europese Commissie, Ministeries van Defensie en Sociale Zaken, Provincie Overijssel, gemeente Utrecht, Océ Printers. Momenteel werkt ze voor Rijkswaterstaat aan het Early Warning Programma.

Silke werkt met verschillende methoden van toekomstverkenning, zoals trendanalyse, scenarioplanning, three horizons, roadmapping en science fiction prototyping. Ze is een creatieve denker en inspireert mensen om verder te kijken dan ze gewend zijn of durven.

Silke werkt al sinds 2008 aan toekomstverkenningen voor verschillende organisaties. Voorbeelden zijn: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Océ printers, Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT), Leyden Academy, Provincie Overijssel, Gemeente Utrecht, De Sociale Verzekeringsbank (SVB) en IPO, de Vereniging van Provincies in Nederland. In 2013 volgde Silke een opleiding tot professionele facilitator.

Sinds 2013 organiseert Silke samen met academici en freelancers cursussen, workshops en masterclasses in methoden van toekomstverkenning onder de naam School of Foresight (eerder: School voor Toekomstverkennen). Opdrachtgevers zijn onder meer: Ministerie van Defensie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth (NICTIZ), Waternet en HvA. Naast methodologieën is een belangrijk onderdeel van de cursussen de focus op het effect van het toekomstdenken op de mensen en de groepsdynamiek in een organisatie.Course CurriculumFrequently Asked Questions


Wanneer is het webinar?
Nu! Direct voor jou beschikbaar. Schrijf je in met je emailadres en krijg direct gratis toegang tot dit webinar.
Hoe lang is dit webinar gratis?
In ieder geval tot december, daarna niet meer.
Wat doen jullie met mijn emailadres?
We gebruiken je gegevens om je informatie en aanbiedingen te sturen. Als je dat niet wilt kun je je altijd weer uitschrijven.

This course is closed for enrollment.